Training dressuurpaard

Training van jouw dressuurpaard

De training van een dressuurpaard is een bijzonder proces. De samenwerking daarbij met een paard is voor mij altijd speciaal. Van de voorbereidingen voor de eerste training tot de eerste stappen in de dressuurbaan. Niet altijd alles zal vlekkeloos verlopen, net als in het echte leven. Soms zal een paard dingen niet goed begrijpen of vindt hij ze moeilijk. Het blijft een dynamisch proces dat nooit rechtlijnig verloopt.

Werkwijze

Bastiaanse Paard & Training verzorgt naast instructie voor jou en jouw paard samen, ook trainingen voor alleen jouw dressuurpaard. Het doel van de training is jouw paard te scholen tot die blije oplettende atleet die we graag willen dat hij is. Of dit nu is met als einddoel een dressuurwedstrijd, een bosrit of een dressuurmatig fijn getraind springpaard. Met rust, vertrouwen en respect wordt het paard soepel, ontspannen en los gemaakt en stapsgewijs opgeleid. Het “scala van de africhting” wordt hierbij als leidraad gebruikt.

Trainingen kunnen dressuurmatige trainingen onder het zadel zijn, maar je kan ook denken aan longeren of arbeid aan de hand. Ik werk daarbij vanuit een duidelijke basis. Wat kent een paard al, waar heeft hij moeite mee en hoe gaan we verder met de ontwikkeling. Er zijn denk ik ‘meerdere wegen die naar Rome leiden’. Mijn manier kenmerkt zich door duidelijkheid, geduld en respect. In basis wil ik een paard dat in balans kan lopen en harder, zachter en zijwaarts op kleine hulpen gaat. Onder het zadel evenals aan de hand. Hoe eenvoudig dat ook lijkt, het kost tijd om het te bereiken.

Jouw paard kan voor jou getraind worden ter ondersteuning van de dressuurinstructie of om tijdelijk de vaste ruiter te vervangen. Een combinatie van training van jouw paard en coaching van jou en jouw paard samen in één trainingssessie, is een aanpak die veel voordelen heeft. Jouw paard leert iets wat voor jou misschien nog nieuw is en daarna kan je zelf met jouw paard aan de slag om het “nieuwe” gevoel eigen te maken.

Mogelijkheden voor training van je dressuurpaard

Training van je dressuurpaard door ons kan op verschillende manieren:

  • Jouw paard komt voor een vooraf afgesproken periode bij ons in pension en wordt volgens afspraak getraind. Stalling, weidegang, voeding en volledige verzorging en training is inclusief.
  • Jouw paard komt voor een training naar onze accommodatie. We trainen je paard en hij gaat daarna weer met jou mee naar huis.
  • Jouw paard wordt op jouw eigen accommodatie getraind. Dit is alleen mogelijk binnen een straal van 10 kilometer van onze eigen accommodatie of in combinatie met trainingen op andere locaties. Neem voor de mogelijkheden even contact op.