Bastiaanse Paard & Training

Een korte introductie

Als klein kind werd ik, mede door het enthousiasme van mijn broer en zus, besmet met het "paardenvirus". Spelenderwijs leerde ik hoe om te gaan met pony's en hoe ze te trainen voor wedstrijden. Pony's werden naarmate ik groter werd ingeruild voor paarden, maar de passie voor deze dieren verdween allerminst. Gefascineerd als ik was door deze dieren werd ik geïnspireerd om meer over ze te weten te komen.

Graag wilde ik er mijn beroep van maken en studeerde af aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (HAS) als Ingenieur Dier & Veehouderij met als specialisatie paardenhouderij en diergezondheidszorg. Nieuwsgierig als ik was naar wat er in een paardenlichaam tijdens training gebeurt, schreef ik in opdracht van Larenstein voor de studierichting Paardenhouderij een syllabus over trainingsleer van paarden. Daarnaast volgde ik cursussen over onderwerpen als exterieurbeoordelen, gedrag van paarden en beengebreken bij paarden. In de jaren daarna heb ik alle diploma’s behaald voor de ORUN-opleiding tot dressuurinstructeur (niveau 4). (Bij)scholingen en instructie volg ik nog steeds om steeds nieuwe kennis en inspiratie op te doen voor mezelf, mijn klanten en mijn paarden.

Ik ben in het bezit van een geldige licentie als instructeur en ben jurylid dressuur tot en met de klasse ZZ-licht. Ik geef dressuurinstructie aan individuele combinaties en aan rijverenigingen zoals 'Rijvereniging en Ponyclub Hengelo Gld', 'Hippische Vereniging Winterswijk', 'De Grensruiters' uit Dinxperlo en de 'Oortveldruiters' uit Empe. Daarnaast train ik paarden dressuurmatig tot en met ZZ-licht niveau. Ook op wedstrijden breng ik paarden tot en met dit niveau uit. Naast instructie en training geef ik advies over uiteenlopende onderwerpen in de paardenhouderij. Dat is bijvoorbeeld advies dat aansluit bij instructie en training, maar gaat ook over onderwerpen als huisvesting, voeding en gedrag.

Niet alleen paarden hebben mijn hart gestolen, ook fotografie heeft daar een plek gevonden. Meer hierover lees je onder 'Fotografie' of bezoek de site Hoefafdruk.nl