Bastiaanse Paard & Training

Selectiewedstrijden

Wil jij ook meedoen aan kampioenschappen dressuur en springen? Dat kan natuurlijk bij je eigen vereniging met clubkampioenschappen maar dat kan ook een stapje hoger. Hoe gaat dat in zijn werk, waar moet je beginnen?

Kampioenschappen worden voor pony's en paarden in elke klasse 2 keer per jaar verreden; in het indoorseizoen en in het outdoorseizoen. In de basissport is Nederland verdeeld in 11 Regio's*. Een regio is meestal onderverdeeld in Kringen. Een Kring is dan weer een verzameling van een aantal verenigingen.

Door middel van het rijden van selectiewedstrijden binnen je Kring kan je door de Kring geselecteerd worden om mee te doen aan de regiokampioenschappen. Tijdens die regiokampioenschappen kan je dan weer geselecteerd worden voor de Nederlandse kampioenschappen.

*Een regio is bijna altijd hetzelfde als een provincie, behalve bij Gelderland en Flevoland. Die twee provincies vormen samen 1 regio.

Maar hoe weet je nu in welke Kring of Regio je selectiewedstrijden moet rijden? Dat kan je navragen bij je eigen vereniging.

De Regio Gelderland / Flevoland bijvoorbeeld bestaat uit 7 Kringen:

Elke Kring en regio heeft zijn eigen agenda voor selectiewedstrijden en ook zijn eigen selectiereglement.

Informatie vind je op hun site maar ook vaak via hun facebookpagina.

Vragen? Schroom niet, misschien kan ik je helpen. En ga je meedoen met de selectiewedstrijden? Heel veel succes!