Bastiaanse Paard & Training

Online beoordeling dressuurproeven klasse BB tot en met ZZ-L

Duidelijk, vakkundig en leerzaam

Wil je de puntjes op de i zetten bij je dressuurproef of wil je weten of je een klasse hoger ook goed beheerst? Vanaf nu is er de mogelijkheid om je dressuurproef van klasse BB tot en met ZZ-L online te laten beoordelen door een ZZ-L gekwalificeerd jurylid voor €12,50 per proef.

Hoe gaat het in zijn werk:

 • Rijd je proef en laat deze in de hoogst mogelijke kwaliteit door iemand filmen.
 • Stuur dit filmpje naar ons op met het verzoek of je proef beoordeeld kan worden. Bijvoorbeeld via mail of wetransfer naar info@liesbastiaanse.nl

 • Vervolgens krijg je een betaalverzoek van €12,50 toegestuurd.

 • Nadat we je betaling hebben ontvangen krijg je binnen 48 uur een uitgebreide beoordeling op een protocol. Een complete cijferlijst met wat er goed is, wat misschien beter kan en eventueel hoe je dat kan oefenen.

 • Je krijgt cijfers en tips maar geen winstpunten.

Tips voor het maken van je video

Klasse en proef
Je kan proeven in de klasse BB tot en met ZZ-L insturen. In welke klasse en welke proef je rijdt beslis je zelf. Vind je een bepaalde proef in een klasse moeilijk, ga daar dan mee aan de slag. Of kies een proef in een klasse hoger om te kijken of je daar klaar voor bent.
Je proef mag voorgelezen worden maar je mag ook uit het hoofd rijden.

Filmen
Houd de camera (filmen met telefoon is prima) in horizontale stand. Zorg dat jij en je paard zo duidelijk en groot mogelijk in beeld zijn. Inzoomen mag, maar dan is het fijn als het vloeiend gebeurt.
Een stabiel en scherp beeld is niet alleen fijn om naar te kijken maar ook beter te beoordelen. Wees dus kritisch op de kwaliteit van je film.

Voorstellen
Laat je filmer voorafgaande aan je proef rond jou en je paard lopen. Film rustig en gedetailleerd en zoom in op jou, je paard en het harnachement. Trek daar ongeveer een minuut voor uit.

In 1x opnemen
Probeer je proef in 1 keer op te nemen, net zoals tijdens een echte wedstrijd. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, probeer dat dan op te lossen zoals je tijdens een echte wedstrijd zou doen.

Rijbaan
Waar je je proef rijdt bepaal je zelf. Binnenbak, buitenbak of in het weiland, kies maar. Een mooie oefening en nabootsen van wedstrijdomstandigheden kan het rijden van je proef in een voor jullie vreemde rijbak zijn.
Afmetingen van precies 20x40 meter (of 20x60 vanaf Z1) is het mooiste, maar als je rijbaan bijna aan die afmetingen voldoet kan het natuurlijk ook. Een gelijkmatige bodem is prettig rijden en komt jullie prestatie ten goede.

Kleding en harnachement
Het is een oefening, dus trek gerust je trainingstenue aan. Aansluitende kleding heeft de voorkeur zodat je houding goed te beoordelen is. Beenbeschermers mogen omblijven als je dat wil.

Voorwaarden

 • Privacy
  We respecteren je privacy. Het filmpje van je proef wordt alleen door Lies bekeken.
 • Insturen
  Stuur alleen een filmpje van jezelf in of laat dat met jouw toestemming door een ander doen. Schrijf dit er in het laaste geval even bij.
 • Betaling
  Voor de betaling krijg je een betaalverzoek opgestuurd van €12,50 per proef.
  Betaling via overmaken kan ook, dan krijg je het bankrekeningnummer toegestuurd.
 • Verplicht
  Het dragen van een veiligheidscap en deugdelijk en passend harnachement voor je paard is verplicht
 • Bewaren
  Het filmpje van je proef wordt gebruikt om je proef te beoordelen. Na beoordeling bewaren we je filmpje nog gedurende 2 weken. Mocht je er eventueel vragen over hebben dan kunnen we nog terugkijken. Daarna verwijderen we het bestand van je filmpje.
 • Beoordelen
  Voor je betaalt kijken we of je filmpje goed te beoordelen is. Je betaalt dus alleen voor een filmpje dat beoordeeld wordt.

Tot slot

Rijd je liever 'live' je proef om te oefenen voor een wedstrijd? Maak dan een afspraak voor een proefgerichte training.
Vragen? Schroom niet en mail of bel even.
Heel veel succes, ik ben benieuwd naar jullie proeven!