Bastiaanse Paard & Training

Meten is weten is een bekende kreet die denk ik veel waarheid bevat. Een hartslagmeter is een eenvoudig en nauwkeurig instrument die zonder ongemak continu de hartslag meet. We bieden trainingen met een hartslagmeter aan waarbij zowel de hartslag van de ruiter als het paard tegelijkertijd gemonitord worden. De informatie kan aangevuld worden met videobeelden, zodat inzichtelijk gemaakt wordt wat er tijdens trainingen gebeurt met de hartslag van paard en ruiter.

Wellicht iets voor jou en je paard?

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws? Houd dan deze pagina en onze facebookpagina Bastiaanse Paard & Training in de gaten.

Om goede prestaties te kunnen leveren is het belangrijk om fit te zijn. Voor je paard, maar ook voor jezelf. Niet alleen om de kans op blessures te verminderen maar ook om de gezondheid te verbeteren. Met een hartslagmeter kan je elke training afstemmen op het juiste intensiteitniveau. Het geeft je meer inzicht en je kan er overtraining mee voorkomen. Herhaling van metingen in vergelijkbare omstandigheden na een bepaalde tijd geeft een beeld over langere termijn.

Naast fitheid en gezondheid heb je met hartslagmeting ook een meetinstrument voor het meten van spanningsmomenten. Nuttige informatie dus om tijdens een training te verzamelen.

Door ook de hartslag van de ruiter te meten krijg je tegelijkertijd inzichtelijk waar de ruiter zich kan verbeteren. Niet alleen in fitheid maar ook qua spanning.

Bij endurancetrainingen en eventing is hartslagmeting inmiddels redelijk gangbaar maar bij dressuur en springen wordt het nog niet veel toegepast. En dat is jammer, want er is echt veel informatie mee te verzamelen.