Bastiaanse Paard & Training

Fotografie

Zit ik niet op een paard, dan vind je me wel ergens met een fototoestel in de hand. Als klein kind al probeerde ik met een camera dat wat mijn ogen zagen vast te leggen op een foto. Mijn eerste camera was een klein en plat zwart toestel waar ik samen met mijn moeder een fotorolletje instopte. Magisch vond ik het dat je 24 keer klikte en na gewacht te hebben op het ontwikkelen je de foto's kon bekijken.

Mijn voorliefde voor fotografie werd toen geboren. Van instellingen wist ik niets, daar ben ik me pas later in gaan verdiepen. Vele fotoboeken schoot ik vol, alle denkbare onderwerpen passeerden de revue, maar met natuurlijk een hoofdrol voor de paarden. Pas vele jaren later, na een opleiding bij de Fotovakschool, toch de stoute schoenen aangetrokken en gestart met Hoefafdruk.

Waarom? Omdat ik meer wil dan alleen die foto's maken die ik zelf uit kies. Juist het in opdracht maken van een bepaalde compositie gaven me nieuwe inspiratie, soms een andere invalshoek maar vooral de drive om me verder te ontwikkelen. Positieve reacties op mijn foto's gaven me het laatste noodzakelijke zetje mee.

Vastleggen van beelden om het moment te herinneren. Puur, zonder veel trucs en ingrijpen en juist het beeld en de emotie zo mooi mogelijk vastleggen boeit me enorm. Geen ingewikkelde studiosetting maar 'live' op zoek naar de mooiste plaat.
Is inmiddels het kleine fototoestel met rolletje lang verleden tijd en ingeruild voor een moderne spiegelreflexcamera, de essentie blijft hetzelfde. Klik!

Lies Bastiaanse

Foto's evenementen